GroenLinks verbaasd over persbericht over steun aan GAE

TYNAARLO – De GroenLinks-fractie in de gemeente Tynaarlo had zich erover verbaasd dat het nieuws over de voorgenomen financiële steun aan Groningen Airport Eelde eerder in de media is verschenen dan dat het is gedeeld via de interne konalen.

Vorige week maakte het college van B en W van de gemeente Tynaarlo bekend het vliegveld in 2021 en 2022 met in totaal 166.000 euro te willen steunen, in afwachting van een besluit over een bijdrage van het Rijk. Ook wil het college 20.000 euro beschikbaar stellen voor de realisatie van een nieuwe brandweerkazerne op GAE. Volgens GroenLinks-raadslid Klaas Kuipers moest zijn fractie dit via de media vernemen, in plaats van dat dit nieuws eerst werd gedeeld via de interne konalen. ,,Wij vinden het onbegrijpelijk en ongepast dat de persberichten zijn verzonden voordat het raadsvoorstel in de gemeenteraad is behandeld. Juist bij een zo beladen onderwerp als het wederom verlenen van financiële steun aan GAE is het van belang dat de discussie en besluitvorming zorgvuldig verlopen.”

Overigens nam GroenLinks-wethouder Oetra Gopal bij het collegebesluit over de steun aan Groningen Airport Eelde een minderheidsstandpunt in.

Reizen Laos