GroenLinks wil oplossing voor parkeerproblematiek in Zuidlaren

Volle parkeerplaatsen aan de Brinkstraat in Zuidlaren.

Volle parkeerplaatsen aan de Brinkstraat in Zuidlaren.

ZUIDLAREN – De GroenLinks-fractie in de gemeente Tynaarlo had in een brief aan het college van B en W aandacht gevraagd voor de parkeerproblematiek in het centrum van Zuidlaren. 

Volgens fractievoorzitter Klaas Kuipers is het parkeren in het centrum van Zuidlaren al jaren een probleem. ,,Daarom zijn er reeds lang geleden ook parkeerplaatsen langs het Achterom aangelegd. De gedachte was dat winkeleigenaren en hun personeel vooral van deze parkeermogelijkheid gebruik zouden maken om zodoende het winkelend publiek ruimte te bieden om te parkeren aan de voorzijde van de winkels. Helaas moeten we constateren dat ruim vóór 9.00 uur ‘s ochtends diverse auto’s parkeerplaatsen aan de Stationsweg innemen en daar de gehele dag stonden. De conclusie zou getrokken kunnen worden dat dit voertuigen zijn van winkeleigenaren of -medewerkers. Rond de Brinkstraat, Kerkstraat en De Millystraat zien we dit verschijnsel ook. Daar vormt het gelijk een probleem, aangezien er verhoudingsgewijs weinig parkeerplekken zijn ten opzichte van het winkel- en horecaaanbod. Echter de bestuurders doen niets wat niet mag.”

GroenLinks wil dan ook weten of het college van B en W bereid is om in gesprek te gaan met de ondernemers in het centrum van Zuidlaren om te bewerkstelligen dat de schaarse parkeerplaatsen beschikbaar blijven voor het winkelend publiek. Ook oppert GroenLinks het idee om in Zuidlaren een blauwe zone te introduceren, waar alleen voor een bepaalde tijd geparkeerd mag worden met gebruik van een parkeerschijf. Kuipers: ,,We doen gezamenlijk ons best om het centrum van Zuidlaren aantrekkelijk te laten zijn voor zowel de inwoners als bezoekers/toeristen. Maar belangrijk is dat de neuzen allemaal dezelfde richting op stonden.”