Grote Kerk Veendam opent deuren op Monumentendag

VEENDAM – De Grote Kerk in Veendam is zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur te bezoeken in het kader van de landelijke Open Monumentendag.

Met het thema Mijn monument is jouw monument wil de stichting Vrienden van de Grote Kerk Veendam een zo breed mogelijk publiek kennis laten maken met het oudste nog in gebruik zijnde stenen gebouw in Veendam.

Mooi uitzicht vanaf de toren

Tijdens Monumentendag is niet alleen de kerk zelf te bekijken, ook het orgel is te beluisteren en de toren is te beklimmen tot aan de klokken van het carillon. Daar had de bezoeker tevens een mooi uitzicht over het centrum van Veendam.

Rondleidingen

Vrienden van de Grote Kerk en de stichting Carillon Veendam zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en rondleidingen te geven. De organisten Doewe Kraster en Wim van de Laar zijn aanwezig om uitleg te geven over het orgel en het orgel te demonstreren. Bezoekers die dat willen, mogen ook zelf het grote orgel bespelen. De echte liefhebber mag onder begeleiding ook even in het orgel kijken. Ook Vincent Hensen, de beiaardier, is aanwezig om het carillon te demonstreren.

Via De Koerier