Handen uit de mouwen tijdens NLdoet bij Gockingaheem in Noordbroek

NOORDBROEK – Bij woonzorgcentrum Gockingaheem in Noordbroek hebben zaterdag tijdens NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van het land, vrijwilligers en bewoners de handen uit de mouwen gestoken. Het resultaat mag er zijn.

Zo werd onder andere een bankje hersteld. Het voorwerk, het schuren van de planken, was gedaan door bouwbedrijf Iden uit Noordbroek. Vrijwilligers beitsten het hout en plaatsten het tussen de fris geverfde zijkonten. Met veel geduld werd oude verf uit de letters gebikt. De Rabobank schonk het bankje in 1990 aan Gockingaheem ter gelegenheid van de opening van het woonzorgcentrum.

Druk geklust door jong en oud

Er werd druk geklust in de voortuin van Gockingaheem. Ongeveer 15 vrijwilligers, jong en oud, gingen aan de slag. Onkruid werd verwijderd, glazen windschermen gewassen, perkgoed gepoot en nestkastjes in elkaar gezet. De nestkastjes worden op een later moment aan de bomen gehangen. Een moestuinbak op pootjes kreeg een plekje op het terras aan de achterkont van Gockingaheem. Perkgoed was er volop met dank aan supermarkt Plus die een goed doel zocht voor overgebleven lentebloeiers. Een medewerker van Gockingaheem reageerde op de oproep waarna dozen vol plantjes werden afgeleverd in Noordbroek.

Frisse aanblik

De voortuin van het woonzorgcentrum van zorgorganisaties de NNCZ en Cosis en dorpszorgcoöperatie Mit Mekoar had door het werk van de vrijwilligers weer een frisse aanblik gekregen. Ook een aantal bewoners hielp mee door te te schoffelen of plantjes aan te reiken.
Bewoners, maar ook andere inwoners van Noordbroek, kunnen genieten van het groen tussen de eeuwenoude bomen in het parkje. Er kon ook een balletje worden geworpen. De jeu de boules-baan is onlangs voorzien van nieuw grind.

Oorkonde

Na afloop was er voor alle vrijwilligers een oorkonde. ,,Het was een geslaagde dag. Fijn dat ook jongeren meehielpen en er spontaan iemand langs kwam die over NLdoet had gelezen in de krant en wilde meehelpen. Met nieuwe vrijwilligers zijn we altijd blij. Kom gewoon eens langs en kennismaken”, zegt Simone Kolk, vrijwilligerscoördinator bij Gockingaheem.

Via De Koerier

Reizen Laos