Hans Kox nieuwe directeur publieke gezondheid GGD Drenthe

Hans Kox.

Hans Kox. (Foto: GGD Drenthe)

DRENTHE – Hans Kox is per 1 augustus door het Algemeen bestuur van GGD Drenthe benoemd tot nieuwe directeur publieke gezondheid (DPG). Hij volgt daarmee formeel Karin Eeken op. 

Hans Kox is op 1 november vorig jaar, middenin de crisis, als interim-directeur begonnen bij GGD Drenthe. Hij volgde destijds tijdelijk de naar het COA vertrokken directeur Karin Eeken op. Kox had in zijn loopbaan ervaring opgedaan in de publieke sector, de zorgsector en het bedrijfsleven. 

Harmke Vlieg, wethouder van Assen en voorzitter van GGD Drenthe, zegt blij te zijn met de komst van Hans Kox: ,,Hans had de aflopen maanden laten zien dat hij op een zeer inspirerende en deskundige wijze sturing kon geven aan deze organisatie. Daarnaast had hij een duidelijke visie op de ontwikkelrichting van de GGD, waarmee hij een belangrijke bijdrage kon gaan leveren aan de gezondheid van de inwoners van Drenthe.” 

Hans Kox pakt de handschoen graag op: ,,De afgelopen maanden heb ik kennisgemaakt met een organisatie van gedreven professionals, met hart voor de zaak. Ik ga graag samen met ze op zoek naar verbinding met de Drentse samenleving om zo de gezondheid te verbeteren.” 

Sinds 2012 is de functie Directeur Publieke Gezondheid (DPG) wettelijk ingevoerd. Dit om Nederland beter voor te bereiden op grootschalige uitbraken van infectieziekten en andere rampen. De DPG is verantwoordelijk voor twee organisaties: GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) en GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio). In die laatste hoedanigheid is de DPG lid van de directie van de Veiligheidsregio Drenthe (VRD). Het bestuur van de VRD had ingestemd met de benoeming. Ook de OR en het MT van de GGD hebben de benoeming ondersteund.

Reizen Laos