Heemtuin Muntendam opent eigen camping

MUNTENDAM – De Heemtuin in Muntendam had op haar terrein een eigen camping gerealiseerd. Om gasten onder te brengen stonden er twee luxe tenten, twee grote tenten en twee tweepersoonstenten. Ook is ruimte gecreëerd op drie plekken voor mensen die zelf een tent willen meenemen.

Het zijn niet zomaar tenten op de Heemtuin-camping, maar grote en luxueus ingerichte vakontieverblijven. De grote met een eigen houten terras en voorzien van alle comfort. WC- en douchegelegenheid is vlakbij en er is elektriciteit en ook een koelkast. Ze bieden bovendien uitzicht op het water, vergezichten met eekhoorns en vossen. De accommodatie speelt in op dé trend van het moment, het zogenaamd ‘glamping’ oftewel extra luxe kamperen.

Bij de Heemtuin leefde al enkele jaren het idee om een camping te realiseren. Werkpro-projectleider Wietske Trausel: ,,Het begon als een idee en werd steeds concreter en de plannen groter.’’ Uiteindelijk werden de plannen gepresenteerd bij de gemeente Midden-Groningen en die stond positief tegenover initiatief. Er werd een vergunning verleend en de mensen van Werkpro konden aan de slag.

Trausel: ,,En omdat we ook maatschappelijk bezig zijn, zullen we de mensen die hier komen logeren, ook vragen om een extra bijdrage te doen. Dat geld is dan bedoeld voor konsarme gezinnen die nooit op vakontie kunnen. Het biedt ons de mogelijkheid hen hier een aantal dagen te laten kamperen, zodat ze ook eens weg kunnen en het even leuk hebben.’’

Het mes snijdt op de Heemtuin aan twee konten. ,,Voor de mensen die hier werken, mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, geeft de camping een extra daginvulling. Ze kunnen er ook andere kwaliteiten ontwikkelen, zoals de tenten schoonmaken, gasten ontvangen en reserveringen inboeken’’, aldus Wietske Trausel.

Voor Werkpro is het campingproject nieuw en dus best wel spannend. Daarom zijn twee gezinnen plus enkele mensen van het hoofdkontoor van Werkpro nu aan het proefkamperen, waarna de camping op 1 augustus officieel open gaat.

Via De Koerier