Hent Hamming presenteert nieuwe editie Drentse Scheurkalender

Hent Hamming reikt het eerste exemplaar van de Drentse Scheurkalender 2022 uit.

Hent Hamming reikt het eerste exemplaar van de Drentse Scheurkalender 2022 uit.

ASSEN – In theater De Nieuwe Kolk in Assen is gisteren de Drentse Scheurkalender 2022 gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd door initiatiefnemer Hent Hamming uit Eelde uitgereikt aan Harold Doevelaar uit Utrecht.

De Drentse Scheurkalender, met bijzondere foto’s van Drenthe gemaakt door Drenten en enthousiaste gasten, is inmiddels een begrip. Dit jaar werd voor de vierde editie zelfs een recordaantal van 2000 foto’s ingestuurd waaruit een jury een selectie had gemaakt. Het resultaat is een prachtige scheurkalender geworden, die het enthousiasme van heel veel Drenten 365 dagen in beeld brengt. Met foto’s van bijzondere plekjes, gedichten en verhaaltjes met een persoonlijke emotionele waarde.

Vanwege de coronamaatregelen had de presentatie van de Drentse Scheurkalender 2022 een ingetogen karakter. Het programma in De Nieuwe Kolk werd geleid door Eeldenaar Hent Hamming. Hij ging met diverse inzenders in gesprek, op zoek naar wat hen in Drenthe beweegt. Kees van der Meiden, directeur van Noorderlicht, vertelde met trots over de door zijn organisatie vormgegeven mobiele expositie van twaalf ingezonden foto’s. Deze expositie is in samenwerking met tijdschrift voor het landschap Noorderbreedte en de provincie Drenthe komend jaar op diverse locaties te bezichtigen. Vanwege de coronamaatregelen konden wethouder Pauwels van de gemeente Assen en gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe niet bij de presentatie aanwezig zijn. Pauwels sprak de aanwezige inzenders via een beeldscherm toe. Brink was via een live-verbinding aanwezig. Daarmee lieten beide bestuurders hun enthousiasme op een creatieve manier blijken. Aansluitend kreeg Harold Doevelaar het eerste exemplaar van de nieuwe scheurkalender uitgereikt.