Hoe belangrijk is bewegen in dagelijks leven?

REGIO – Drenthe Beweegt organiseert op woensdag 26 mei een online event met als thema ‘Van Binnen naar Buiten’. 

Hoe doen we dat straks? Wat werd het nieuwe normaal en hoe belangrijk is bewegen in het dagelijks leven? Deze middag staat Erik Scherder daarvoor in de hoofdrol. Speciaal voor Drenthe zal hij ruim een uur spreken over het belang van sport en bewegen voor het brein. In dit uur neemt hij ruim de tijd om vragen te beantwoorden die in Drenthe spelen. Vragen die van te voren zijn ingestuurd, maar ook vanuit de live chat.

De coronapandemie beheerst ieders leven inmiddels al ruim een jaar. ,,We zitten met z’n allen veel binnen, we bewegen (te) weinig en ons sociale (sport)leven ligt bijna volledig stil. We snakken naar het moment dat we ‘van binnen naar buiten’ kunnen en dat er een einde komt aan de maatregelen’’, aldus Hans Derks. Op weg naar dat moment organiseert Drenthe Beweegt deze webinar, waarbij werd stilgestonden bij de gevolgen van de coronacrisis en vooruitgekeken naar de toekomst.

Vanuit het stadion van FC Emmen werd twee uur lang uitgezonden. ,,We schakelen live over naar Erik Scherder in Amsterdam en vervolgens blikken we met gasten aan tafel terug op zijn verhaal en praten we over de nabije toekomst.’’ René Karst vertelt zijn bijzondere verhaal van het afgelopen jaar en zal de middag muzikaal afsluiten. ,,In het laatste blok ontvangen we, hopelijk een juichende eredivisionist voor het nieuwe seizoen, FC Emmen aan tafel. Samen met Naoberschap United zorgen zij voor de verbinding van het betaald voetbal in Drenthe naar de samenleving er om heen. Wat hebben zij allemaal gedaan en wat gaan ze de komende tijd doen?’’

De bijeenkomst is de derde in de reeks ‘Waar een wil is…’. ,,In 2018 hadden we een nu nog legendarischere editie met Bibian Mentel en Kjeld Nuis, in 2019 mochten we Maarten van der Weijden ontvangen voor zijn bijzondere verhaal.’’ De editie in 2020 moest noodgedwongen worden overgeslagen. ,,Nu in 2021 zijn we niet live, maar waar een wil is…’’  

De webinar is voor iedereen in Drenthe en gratis te volgen Aanmelden kon nog tot dinsdag 25 mei via https://drenthe-beweegt.nl/agenda/van-binnen-naar-buiten.

Reizen Laos