Hugo van Asperen wint Kindermenu 2.0 met gezonde pompoenpannenkoek

Hugo van Asperen ontvangt zijn prijs uit handen van wethouder Oetra Gopal. (foto Van Oost Media)

Hugo van Asperen ontvangt zijn prijs uit handen van wethouder Oetra Gopal. (foto Van Oost Media)

ZUIDLAREN – Kindermenu 2.0 is dit jaar in de gemeente Tynaarlo gewonnen door Hugo van Asperen van Christelijk Dalton Kindcentrum Jonglaren. Met zijn gezonde pompoenpannenkoek verraste hij de jury het meest.

De leden van de jury – wethouder Oetra Gopal, Lineke Blaauw en Lizzy Bisschops van Grand Café Zuidlaren, de stagiaires Fenke Roorda en Marjan Schutter van Sport Tynaarlo, adviseur Gezonde Leefstijl Nynke Niessink en JOGG-regisseur Dorien van de Kant – troffen heel originele recepten aan, waaronder een groene FC Groningen-pasta. Maar ook leuke bijgerechten of ideeën voor afhaalgerechten: helemaal in coronastijl dus.

Maar er kon er maar één de winnaar zijn. En dat werd Hugo van Asperen met zijn pompoenpannenkoek. ,,De pannenkoek past erg goed op onze menukaart”, zegt Lineke Blaauw van Grand Café Zuidlaren. ,,Er zit precies voldoende groente in. Daar is goed over nagedacht”, vindt Nynke Niessink. ,,Zo kon zelfs een pannenkoek gezond zijn.” En wethouder Oetra Gopal: ,,Kinderen kunnen zich niet vroeg genoeg bewust zijn van het belang van gezond eten. Tegelijkertijd moet uit eten gaan een feestje zijn.”

Hugo van Asperen had voor zijn klas, groep 3 van Christelijk Dalton Kindcentrum Jonglaren, een moestuinpakket en een Kindermenu 2.0-cheque gewonnen. Daarnaast verschijnt zijn recept in een inspirerend kookboek, net als de winnende recepten uit de andere Drentse gemeenten.

De prijsuitreiking van Kindermenu 2.0 zou al in april plaatsvinden, maar dat was toen vanwege coronaperikelen niet mogelijk. De winnaar is die dag wel op de hoogte gesteld, en zijn hele klas had toen de heerlijke pompoenpannenkoeken kunnen proeven die Grand Café Zuidlaren speciaal had gebakken voor die dag. Vandaag kwam wethouder Oetra Gopal alsnog het moestuinpakket uitreiken op het plein van Jonglaren.

Kindermenu 2.0 staat voor gezond en lekker (uit) eten. Basisschoolkinderen in de hele provincie Drenthe werden ook dit jaar weer uitgedaagd om een vernieuwend en gezond kindermenu te bedenken. Door hier zelf mee aan de slag te gaan worden kinderen zich bewust van waar voeding vandaan komt en wat gezond is.

Reizen Laos