Huis van Cultuur en Bestuur op tijd en binnen budget opgeleverd

MUNTENDAM – Het nieuwe Huis van Cultuur en Bestuur is technisch opgeleverd door de BAM aan de gemeente Midden-Groningen. Daarmee is de bouwkundige oplevering binnen de planning en binnen het budget gerealiseerd.

De medewerkers van het gemeentehuis kunnen volgende week verhuizen zodat de dienstverlening vanaf 12 juli vanuit het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand kon plaatsvinden.

‘Prestatie van formaat’ 

,,Ondanks de coronamaatregelen is het gebouw op tijd en binnen het geraamde budget opgeleverd. Een prestatie van formaat! Daarmee liggen we op koers om vanaf 5 juli naar het nieuwe gebouw te verhuizen”, zegt burgemeester Adriaan Hoogendoorn.

Vier dagen 

De verhuizing van de oude locaties naar het Huis van Cultuur en Bestuur is van 5 tot en met 8 juli. Vanwege corona is de verhuizing van de circa 400 medewerkers verdeeld over vier dagen. Op dit moment werd het meubilair, zoals werkplekken en kasten verhuisd. Ook worden de ICT-voorzieningen op dit moment ingericht. Vanaf maandag 12 juli kunnen de inwoners weer terecht in het gemeentehuis in het Huis van Cultuur en Bestuur. Tot die tijd blijven de tijdelijke locaties Slochteren en Hooge Meeren open. De tijdelijke locatie Muntendam is in verband met de verhuizing al gesloten.

Onder één dak

In het Huis van Cultuur en Bestuur komen bibliotheek, Kielzog (theater, muziekschool en Grand Café) en het gemeentehuis van Midden-Groningen onder één dak. Alle inwoners ontvangen binnenkort een folder in de bus waarin alle diensten en openingstijden stonden. Daarin staat ook hoe mensen geholpen kunnen worden die niet of moeilijk naar het gemeentehuis kunnen komen.

Via De Koerier

Reizen Laos