Inschrijving Provinciale Vrijwilligersprijs geopend

VEENDAM – De inschrijving voor de Provinciale Vrijwilligersprijs is geopend. De provincie waardeert het vrijwilligerswerk dit jaar voor de 21e keer met meerdere prijzen van 3000 euro.

De prijzen in de categorieën zorg, leefbaarheid, jeugd, sport en cultuur zijn bedoeld voor organisaties en initiatieven die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken.

‘Geweldige inzet’

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken: ,,Door de belangeloze inzet ontmoeten vrijwilligers vaak andere mensen. Hierdoor ontstonden contacten met personen en mede-vrijwilligers die anders misschien niet hadden plaatsgevonden. Deze netwerken zijn enorm belangrijk voor de inwoners van onze provincie. Met de jaarlijkse Provinciale Vrijwilligersprijzen waarderen wij de geweldige inzet van vrijwilligersorganisaties- of initiatieven.”

Aanmelden kon tot 1 oktober

Een vrijwilligersorganisatie of -initiatief aanmelden kon tot 1 oktober via www.provinciegroningen.nl/vrijwilligersprijs. Daarna selecteert de onafhankelijke jury per categorie twee genomineerden. Groningers kunnen de jury helpen door van 15 tot en met 31 oktober te stemmen op de genomineerden. De uitreiking van de prijzen is op dinsdag 7 december tijdens de Nationale Vrijwilligersdag.

Via De Koerier