Interactieve online lezing Mark Mieras over ons brein tijdens corona

ZUIDLAREN – De bibliotheken van Biblionet Drenthe organiseren op woensdag 15 september een interactieve online lezing met wetenschapsjournalist Mark Mieras. Hij vertelt over de gevolgen van corona voor onze hersenen. Waarom raakten we soms vermoeid, overspannen of in de war? De lezing is online gratis bij te wonen.

Ineens deden we alles digitaal: lesgeven, vergaderen, ontmoeten… Dat scheelde veel reistijd, en toch raakten we vermoeid, soms overspannen, eenzaam en zwaarmoedig. En waarom waren er zoveel misverstanden? ,,De coronatijd liet zien hoe subtiel onze hersenen werken”, zegt wetenschapsjournalist Mark Mieras. ,,Wat er allemaal misgaat als spiegelneuronen en interactiepatronen van slag raken. Toch leverde de pandemie ook nieuwe konsen, bevrijd uit onze routine. Dus wat kunnen we van corona leren nu we weer naar normaal gaan?”

Mark Mieras (1962) is wetenschapsjournalist en auteur van onder andere de bestsellers ‘Ben ik dat?’ en ‘Liefde’. Deze bestsellers geven een onthullend en herkenbaar beeld van ons beweeglijke brein. Mieras is een bevlogen en veel gevraagd spreker. Met kleine experimentjes laat hij zijn publiek vaak zelf ervaren wat hij vertelt.

De lezing vindt plaats via Teams. Kijkers kunnen tijdens de lezing ook vragen stellen aan Mark Mieras via de chatfunctie. Aanmelden voor deze gratis lezing kon door het sturen van een e-mail naar secretariaat@biblionetdrenthe.nl, onder vermelding van ‘Mieras’.