Internationaal project naar bibliotheek in Emmen

EMMEN – Het internationale project Europe Readr komt naar de bibliotheek in Emmen.

Het gaat hier om het vlaggenschipproject van het Sloveense voorzitterschap van de Raad van de EU, dat iedereen aanmoedigt een boek open te slaan voor een betere toekomst. Het digitale platform brengt actuele maatschappelijke kwesties onder de aandacht van lezers over de hele wereld. Het zet aan tot nadenken over de wereld waarin we willen leven en biedt de deelnemers de gelegenheid om de Europese Unie te beschouwen als een gemeenschap in al haar diversiteit en onderlinge verbondenheid en als een gemeenschap met een gemeenschappelijke toekomst.  

In bijzijn van burgemeester Eric van Oosterhout en de Sloveense ambassadeur Sanja Štiglic werd het project donderdagmiddag geopend. Europe Readr is een platform met gratis literaire werken, uit alle lidstaten van de Europese Unie. Het bijbehorende paviljoen is ontworpen en gebouwd door studenten van de TU Delft. Het staat voor het bevorderen van de leescultuur en het kritisch denken over de toekomst van het leven in alle samenlevingen. Ook stimuleert het de dialoog over gedeelde Europese waarden en onderwerpen als de Europese Green Deal. 

De tentoonstelling Poetry Images, met prenten uit Hongaarse kinderboeken die ook in Bibliotheek Emmen te zien is, zal toegelicht worden door de Hongaarse ambassadeur András Kocsis. In aansluiting op het platform en de thema’s ’culturen en duurzaamheid’ die aan het platform verbonden zijn, worden er verschillende activiteiten voor de jeugd georganiseerd. Het gaat onder meer om workshops.

Via De Zuidenvelder