Internationale Hünenweg/Hondsrugpad geopend

TYNAARLO – De uitdagende, internationale wandelroute Hünenweg/Hondsrugpad is onlangs feestelijk in gebruik genomen. 

Deze nieuwe 325 kilometer lange wandelroute is geopend door gedeputeerde Cees Bijl van de provincie Drenthe, districtsbestuurder Anna Kebschull van Landkreis Osnabrück en voorzitter Robert Kleine van Recreatieschap Drenthe. De route verbindt twee UNESCO Global Geoparken: De Hondsrug aan Nederlandse zijde en TERRA.vita aan de Duitse kont. Deze route loopt voor een gedeelte al van Osnabrück tot Meppen en nu is de route verder doorgetrokken over de Hondsrug tot aan Groningen.

Gele routebordjes
De Hünenweg biedt wandelaars meer dan 325 kilometer gevarieerde landschappen met bijzondere geologische, archeologische en ecologische waarden. De hele route is bewegwijzerd door middel van gele routebordjes met een blauwe gebogen ’h’. Verder zijn op de route talrijke rustplaatsen met banken en schuilhutten te vinden en nieuwe informatieborden met audiobeschrijvingen.

In de gemeente Tynaarlo zijn twee van de twintig etappes te vinden. Etappe 17 van Gieten naar Zuidlaren bedraagt een afstand van 17,2 kilometer en loopt door het Nationaal Park Drentsche Aa. De wandelaars komen door een kronkelend stroomdalgebied met karakteristieke brink- en esdorpen. Etappe 18 van Zuidlaren naar Glimmen is 18,2 kilometer lang en voert de lopers langs het water door het nieuwe natuurgebied Tusschenwater en langs de oevers van het Zuidlaardermeer. 

Meer gedetailleerde informatie over de etappes is beschikbaar op www.hünenweg.com. Daarnaast is er ook een bijbehorende app en gedetailleerde routegids beschikbaar.