Inwoonster Aalden in boek over krachtige vrouwen

AALDEN – Bij uitgeverij ForYou is eerder deze week het boek ‘Krachtige Vrouwen Prachtige Vrouwen, 17 inspirerende verhalen’ van Monique Bons verschenen. Eén van de  aangrijpende verhalen is dat van Henriëtte Bos uit Aalden bij wie borstkonker werd ontdekt op het moment dat zij aan het ziekbed van haar ernstig zieke dochter zat die vocht voor haar leven.

In het boek vertellen zeventien vrouwen hun waargebeurde verhaal over een ingrijpende gebeurtenis die hen volledig van hun stuk bracht. Toch lukte het elk van hen om na een periode van vaak diep verdriet en pure wanhoop, de moed en veerkracht te vinden om door te gaan en het leven weer te omarmen. 

Wat gaat er door je heen wanneer je je realiseert dat je ex je kinderen had ontvoerd naar het buitenland? Hoe geef je je leven weer inhoud wanneer je te horen krijgt dat je een slopende ziekte hebt waarvan je niet zult genezen? Waarom is het zo moeilijk om je leven weer op te pakken wanneer je tijdens een tsunami maar ternauwernood aan de verdrinkingsdood bent ontsnapt? Wanneer kun je ooit weer gelukkig zijn als je beide dochtertjes slechts een paar weken na hun geboorte plotseling overlijden? Wie weet hoe je je 2-jarig zoontje moet vertellen dat zijn vader nooit meer thuiskomt omdat hij voor een ander werd aangezien en in koelen bloede werd geliquideerd?

In ‘Krachtige Vrouwen Prachtige Vrouwen, 17 inspirerende verhalen’ had auteur Monique Bons hun verhalen op een heel pure en integere manier vastgelegd. Het boek is verkrijgbaar in de plaatselijke boekhandel.

Via De Veldenkrant

Reizen Laos