Jacintha Reijnders exposeert in Galerie Mozaiek

Eén van de werken van Jacintha Reijnders die te zien zijn in Galerie Mozaiek.

Eén van de werken van Jacintha Reijnders die te zien zijn in Galerie Mozaiek.

ZUIDLAREN – In Galerie Mozaiek in Zuidlaren zijn van woensdag 25 augustus tot en met zondag 24 oktober schilderijen te zien van Jacintha Reijnders. De expositie is getiteld ‘Een zoektocht naar oorsprong en vergankelijkheid’.

Jacintha Reijnders genoot haar opleiding als beeldend kunstenaar in de jaren tachtig aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Zij werkt vanuit haar atelier in Haarlem. Reijnders werkt met vele materialen: met ei-tempera (verf op ei-basis), met materie en allerlei aarde-pigmenten. Opmerkelijk zijn de structuren in haar werk. Veelal (maar niet altijd) streeft zij naar een combinatie van figuratieve elementen in een meer abstracte compositie. Geliefde thema’s in haar werk zijn deuren, zeegezichten, landschappen en werken die voortvloeien uit haar belangstelling voor archeologie en oudheden.

In Galerie Mozaiek toont Jacintha Reijnders onder meer een serie schilderijen gebaseerd op de Griekse mythologie. Daarnaast is een serie kleurrijke nieuwe werken in de expositie opgenomen. Voor Reijnders met haar fascinatie enerzijds voor oudheden en anderzijds voor het experiment een zoektocht naar oorsprong en vergankelijkheid. ,,Ik hoop dat ik de bezoekers hiermee kon raken, dat ik ze hiermee kon verrassen.”

De expositie ‘Een zoektocht naar oorsprong en vergankelijkheid’ is vanaf aanstondende woensdag te bezichtigen en loopt tot en met zondag 24 oktober. Iedereen is van harte welkom om – met inachtneming van de geldende coronamaatregelen – de expositie te bezoeken. Galerie Mozaiek is gevestigd aan de Ludinge 13 in Zuidlaren.