Jeffrey Halford and The Healers naar ’t Keerpunt

SPIJKERBOOR – Singer-songwriter Jeffrey Halford en zijn band The Healers zullen vrijdag een optreden geven in de grote zaal van café ’t Keerpunt in Spijkerboor (aanvang 21.00 uur).

Halford maakt samen met zijn band trefzekere melodieuze bluesy rootsrock. Filmische teksten en messcherpe gitaarlicks maken het geheel compleet tot de ideale soundtrack van een mooie roadmovie.

Rockabillyband

De in Dallas geboren singer-songwriter Jeffrey Halford groeide op met de muziek van countryartiesten als Johnny Cash en Roger Miller. In 1963 verhuisde het gezin naar California. Daar begon hij met optreden in clubs in Oakland waar hij speelde met bluesmuzikonten als Mississippi Johnny Waters en J.J. Malone. Later vormde hij de rockabillyband The Snappers, die onder meer optraden met Chris Isaak, The Blasters en The Beat Farmers.

Debuutalbum 

In 1991 verscheen Halford’s titelloze debuutalbum. Sinds 1999 maakt hij platen met zijn band Jeffrey Halford & The Healers. Zij deelden het podium met bijvoorbeeld Etta James, Los Lobos, John Hammond, Guy Clark, Greg Allman en Chuck Prophet. De vanuit San Francisco opererende band bestaat naast Jeffrey Halford (zang, gitaar) uit Adam Rossi (drums, percussie, keyboards) en Bill MacBeath (bas).

Via De Koerier