Jonge amazones in actie voor paardenopvang

EMMEN – Saar Kijk in de Vegte uit Klazienaveen en haar vriendinnetje Kathelijne Stiger, beiden negen jaar, zijn een verkoopactie gestart voor de Stichting Paardenopvang Achterhoek. Ze bieden zelfgemaakte armbandjes, enkelbandjes en oorbellen aan.

De meisjes zijn zelf op het idee gekomen om iets te gaan maken en te verkopen voor een goed doel. Omdat het welzijn van paarden beide meisjes aan het hart gaat, kwamen ze uit bij Stichting Paardenopvang Achterhoek. De meisjes rijden al sinds hun vijfde levensjaar paard bij het Hippisch Centrum Emmen.

Intussen hebben ze al een flink bedrag bij elkaar gewerkt. De teller staat intussen al op 350 Euro. Het doel is om in ieder geval 500 euro te verdienen en dat lijkt heel goed mogelijk. De stichting is op de hoogte van de spontane actie van de twee en is enthousiast over het initiatief. Zodra het beoogde doel bereikt is, willen de meisjes het bedrag persoonlijk aanbieden aan de stichting.

Hippisch Centrum Emmen had intussen ook een donatie gedaan en bijna alle medewerkers lopen inmiddels met de armbandjes om, want er is al flink bij de twee meisjes gekocht. Marco Rijsdijk, lokale ondernemer in Klazienaveen, had ook aangeboden om een bijdrage te leveren in de vorm van wortels voor de paarden. Deze kunnen dan meegenomen worden als Saar en Kathelijne de paardenopvang bezoeken. 

Wie ook wil doneren of een armbandje, enkelbandje of oorbellen wil bestellen, kon contact opnemen via e-mail met de ouders van de meisjes. Het adres is actie-paardenopvang@hotmail.com.

Via De Zuidenvelder