Jongeren kunnen aan de slag in STROOMlab Emmen

EMMEN – In de centrale bibliotheek van Emmen is een STROOMlab ingericht. Jongeren kunnen hier aan de slag met de meest uiteenlopende kunstzinnige en/of technische projecten.

Jasha Minkjan had als labcoach de leiding over deze nieuwe makersplaats: ,,STROOMlab moet een inspirerende bruisende plek worden waar jongeren komen experimenteren en hun creativiteit kwijt kunnen. Ze kunnen hier nieuwe tools ontdekken, kennis uitwisselen en geïnspireerd raken om nieuwe projecten te ontwikkelen. STROOMlab moet een creatieve broedplaats worden waar de connectie werd gemaakt met techniek en kunst en cultuur. Jongeren hebben de beschikking over diverse apparaten en machines zoals een 3D-printer, VR-brillen, tekentablets en andere tools. Daarnaast is er materiaal waarmee bezoekers kunnen schilderen, zeefdrukken of solderen’, aldus Minkjan.

STROOMlab Emmen bevindt zich op de eerste etage van de bibliotheek. Dit initiatief is ontstonden vanuit een samenwerking tussen de bibliotheek en De Kunstbeweging. Beide organisaties hebben de wens om te innoveren en willen van de Bibliotheek graag een bruisende plek maken waar jongeren zich welkom voelen.

Directeur Nicole Stiekema van de Bibliotheek vult aan: ,,Bij STROOMlab bepaalt de maker wat hij creëert. De tools zijn gratis te gebruiken voor alle bezoekers. Jongeren met ideeën, ambities en plannen kunnen bij ons terecht om met of zonder steun van de labcoach aan de slag te gaan. Natuurlijk kun je ook zonder vastomlijnd idee bij STROOMlab terecht. Jasha helpt je zo nodig op weg met het ontwikkelen van plannen en met het gebruik van de tools.’’

STROOMlab is op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur geopend.

Via De Zuidenvelder

Reizen Laos