Jubileumeditie van de Fraeylema Koetsentocht

NOORDBROEK/SLOCHTEREN – De jubileumeditie van de Fraeylema Koetsentocht vanuit Slochteren werd zaterdag 4 september gehouden. Het gaat om de 25e tocht, die in voorgaande jaren ook telkens Noordbroek aandeed. 

De route voor dit jaar moet nog worden vastgesteld. De collectie koetsen en rijtuigen trekt jaarlijks veel bekijks. Het publiek kon zich bijvoorbeeld vergapen aan meer dan 100 jaar oude postkoetsen, kerkbrikken, bierwagens, huif- en boerenkarren, Oostenrijkse rijtuigen en diligences. Bovendien presenteren koetsiers en hun passagiers zich in historische kledij. De koetsen en rijtuigen kunnen getrokken worden door één paard of een span van twee, vier of zes paarden of pony’s. Daarnaast zijn ook enkele oldtimer automobielen van de partij.

Aanmelden 

De start vindt plaats bij de manege in Schildwolde en de tocht eindigt bij De Fraeylemaborg in Slochteren. Meer informatie over de route en een eventuele stopplaats in Noordbroek volgt. Eigenaars van historische aanspanningen, die mee willen doen, kunnen zich nog tot eind augustus aanmelden via de website  www.fraeylemakoetsentocht.nl.

Via De Koerier

Reizen Laos