Kamp Westerbork neemt deel aan actiedag Niet Weggooien!

12 apr, 12:55 Algemeen

HOOGHALEN – Herinneringscentrum Kamp Westerbork neemt op dinsdag 3 mei deel aan de actiedag Niet Weggooien! Conservator Guido Abuys zit klaar om zijn licht te laten schijnen op meegenomen spullen uit de Tweede Wereldoorlog.

Nog altijd duiken bijzondere objecten uit de Tweede Wereldoorlog op. Soms bij een verhuizing, soms bij een sloop van een woning of zomaar bij het opruimen van een zolder. Variërend van een stapeltje brieven tot foto’s, documenten of een voorwerp. Deze kunnen een bijzondere kijk geven op het verleden. Op de speciale actiedag Niet Weggooien! op 3 mei kon iedereen tussen 10.00 en 17.00 uur in het museum langskomen met materiaal uit de oorlog.

De actie Niet Weggooien! is een initiatief van musea en instellingen die zich met de Tweede Wereldoorlog bezig houden. Het doel is om voorwerpen en documenten uit de oorlogsjaren die nu nog thuis op zolder liggen, te bewaren voor de toekomst. 

Meer informatie over Niet Weggooien! en de deelnemende instellingen staat op actienietweggooien.nl. Daar is ook te lezen hoe men iets kon schenken aan een museum. Niet Weggooien! houdt jaarlijks twee landelijke actiedagen. Behalve op 3 mei is er een op 14 augustus.

Via De Veldenkrant