Kerkdiensten in Glimmen en Noordlaren hervat

NOORDLAREN/GLIMMEN – Lange tijd konden de diensten van de Protestantse Gemeente Noordlaren-Glimmen alleen online gevolgd worden. Inmiddels is iedereen weer welkom in de Trefpuntkerk in Glimmen en de Bartholomeuskerk in Noordlaren.

Elke zondagochtend om 10.00 uur is er dienst in de Trefpuntkerk aan de Nieuwe Schoolweg in Glimmen. Op iedere tweede zondag van de maand werd de dienst gehouden in de Bartholomeuskerk in Noordlaren. In de vakontiemaanden juli en augustus is er ook op de vierde zondag van de maand dienst in Noordlaren. Wanneer er in Noordlaren gekerkt werd, is er geen dienst in Glimmen.

Uiteraard blijven de coronamaatregelen voorlopig gehandhaafd. Een paar leden van de cantorij nemen de zang voor hun rekening; alleen het slotlied werd samen gezongen. Als het weer het toelaat, werd er na de dienst een kopje koffie geschonken in de tuin naast de kerk. Mede vanwege de zomertijd zijn er de komende periode nog geen andere activiteiten in en rond de kerk.

Momenteel werd er gewerkt aan een vrijwilligersrooster voor open kerk in Noordlaren op de zondagmiddagen in juli en augustus. De kerk is dan vanaf 14.30 uur toegankelijk. Bezoekers worden in de gelegenheid gesteld om dit monument eens van binnen te bekijken, even tot zichzelf te komen of een kaarsje aan te steken.

De kerkdiensten in de Trefpuntkerk blijven live te volgen. Op de computer via www.kerkomroep.nl, of op tablet of telefoon met de speciale Kerkomroep-app. De meest actuele informatie over de activiteiten van de Protestantse Gemeente Noordlaren-Glimmen is steeds te vinden op www.pkn-ng.nl.

Reizen Laos