Keurslager Martin de Vries uit Zuidlaren kampioen

ZUIDLAREN – Tijdens de Noordelijke Slagers Manifestatie is Keurslager Martin de Vries uit Zuidlaren bekroond met maar liefst 4 Goud met Ster-oorkondes.

De oorkondes zijn voor de droge worst met kruidnagel, neutenworst, filet americain en runderrookvlees. En als kers op de taart werd De Vries ook nog kampioen in de rubriek rauwe vleeswaren met zijn runderrookvlees.

Bij de prijsuitreiking bleek dat het halen van een gouden bekroning niet niks is. Zo let een deskundige jury niet alleen op de smaak, maar ook op de samenstelling, geur, consistentie en natuurlijk het uiterlijk van het product.

Producten van een perfecte kwaliteit, waar de jury dus niks op aan te merken had, krijgen een Goud met Ster-bekroning. Overige topproducten worden bekroond met Goud.

Enkele honderden slagers uit met name Noord-Nederland kwamen bij elkaar in de Euroborg in Groningen om getuige te zijn van de feestelijke prijsuitreiking. De beste slagers vielen in de prijzen en werden door collega’s en het bestuur van de NSM in het zonnetje gezet.