Kickstart Cultuurfonds steunt Museum De Buitenplaats

EELDE – Directie en medewerkers van Museum De Buitenplaats in Eelde zijn zeer verheugd met de toekenning van het bedrag van 33.000 euro van het Kickstart Cultuurfonds. Met dit bedrag kon het museum de nodige aanpassingen doen zodat het publiek op een veilige manier de jubileumtentoonstelling, de beeldentuin en het monumentale Nijsinghhuis kon bezoeken.

De bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds werd onder meer ingezet om een audiotour te ontwikkelen voor het Nijsinghhuis. De audiotour maakt het mogelijk om ruimere openingstijden te realiseren voor het Nijsinghhuis en om meer bezoekers veilig en coronaproof te ontvangen in dit bijzondere monument.

De nood in de culturele sector is onverminderd hoog. In totaal werden 1092 aanvragen ingediend voor de 20 miljoen euro die dit jaar beschikbaar is. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van de corona-gerelateerde ondersteuning die vorig jaar beschikbaar was. Museum De Buitenplaats voelt zich zeer gesteund met deze toekenning, die perspectief biedt voor de toekomst.

Reizen Laos