Kimberley had levensreddende operatie in Barcelona nodig

EMMEN – De 30-jarige Kimberley Beijersbergen uit Emmen lijdt aan de zeldzame nek- wervelaandoening CCI. Haar situatie is zo ernstig dat ze een levensreddende operatie in Barcelona nodig had. Daarvoor werd nu geld ingezameld.

Kimberley woont samen met haar man en zoontje. Haar nekwerveldaandoening leidt op den duur tot vervorming van de hersenstam, het bovenste gedeelte van de ruggengraat en de kleine hersenen. De gevolgen zijn fataal. Kimberley vecht door, maar alleen een peperdure operatie in Barcelona kon het leven van de Emmense redden. De zorgverzekeraar vergoedt echter niets van de kosten, in totaal 100.000 euro. Het gezin kon zelf helemaal niets van dit bedrag opbrengen en is volledig aangewezen op giften. Inmiddels is 14.767 euro ingezameld via de Stichting Help Kimberley.

Snel achteruit

Ondertussen gaat de gezondheid van Kimberley snel achteruit. Ze had flinke clusterhoofdpijn en veel migraine- aanvallen. Daarom krijgt ze momenteel palliatieve zorg, wat inhoudt dat ze zoveel mogelijk in slaap gehouden werd om het lichaam rust te geven. Haar verzorgers hopen dat ze hier baat had bij had en dat haar lichaam hier goed op reageert. Ze zal al haar kracht en energie straks nodig hebben, wanneer ze (hopelijk in oktober) afreist naar Barcelona voor de levensreddende operatie.

Meer informatie over Kimberley en de actie is te vinden op de website www.helpkimberley.nl. Hier is ook te lezen hoe er gedoneerd kon worden.

Via De Zuidenvelder