Kinderen leren omgaan met regels en leidinggeven

EMMEN – Leren leidinggeven en omgaan met regels. Dat thema staat woensdagmiddag in sporthal Angelslo centraal tijdens een bijeenkomst voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar van de basisscholen uit Emmen-Oost.

Het is een initiatief van de Buurtsportcoaches in Emmen in samenwerking met Schoolmaatschappelijk Werk en de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe (HZOD). Tijdens een interactief programma zal het thema leiderschap en omgaan met regels spelenderwijs bij de kinderen onder de aandacht worden gebracht.  

Edgar Voortman, docent van de HZOD, is enthousiast over dit unieke project in Nederland. ,,De kinderen krijgen de kons om te ontdekken hoe om te gaan met regels en krijgen vaardigheden aangereikt om leiding te geven.”

Buurtcoach Monique Bruins reageert ook enthousiast. ,,Wij kunnen met dit project iets aanbieden waar kinderen in de toekomst profijt van kunnen hebben. Sommige kinderen hebben het van nature al in zich om een leider te zijn, maar er zijn ook kinderen die juist bescheiden zijn. Ze trekken zich terug als ze zelf de leiding moeten nemen.”  

Lisanne Coelingh van Schoolmaatschappelijk werk verwacht dat er veel belangstelling is. ,,Helaas kunnen er maximaal 30 kinderen aan deelnemen om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven.”

Na het theoretisch gedeelte gaan de kinderen beurtelings voetballen en wedstrijden fluiten. Vanaf 13.00 uur is er inloop en om 13.30 uur start het programma dat duurt tot 15.30 uur.

Monique Bruins (buurtsportscoach) gebied Emmen Oost), Edgar Voortman (docent HZOD) en Lisanne Coelingh (Schoolmaatschappelijk Werk) (Foto: Theo Hein)

Via De Zuidenvelder

Reizen Laos