Koningin Máxima steunt muzieklessen op Oost-Groninger scholen

PEKELA/VEENDAM – Koningin Máxima had gisteren als erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas de Vesting Bourtange bezocht, waar het MuziekAkkoord Groningen-Oost is getekend. Ook de gemeenten Veendam en Pekela doen mee. 

Samen muziek maken brengt plezier, had een positieve invloed op de sociale vaardigheden en intelligentie van kinderen en versterkt het groepsgevoel. Om alle kinderen in Oost-Groningen dezelfde konsen te bieden op het gebied van muziekonderwijs, tekenden basisscholen, kinderopvang, kunstencentra en muziekverenigingen in Veendam, Pekela, Westerwolde en Oldambt het MuziekAkkoord. In dit akkoord leggen de partijen vast zich de komende jaren in te zetten voor structureel muziekonderwijs op alle basisscholen en de kinderopvang, waarin aandacht is voor zelf muziek maken, bewegen op muziek en professionele podiumvoorstellingen op het gebied van dans en muziek.

50dagenmuziek

Het bezoek aan Bourtange was onderdeel van de campagne ‘50dagenmuziek’ van Méér Muziek in de Klas, ter ere van de 50e verjaardag van erevoorzitter Koningin Máxima.  De campagne draagt bij aan het doel van de stichting én de wens van Koningin Máxima: structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied. Door de ondertekening van het akkoord krijgen in Oost-Groningen ruim  8000 kinderen structureel muziekles op school. De ondertekening van MuziekAkkoord Groningen-Oost werd muzikaal omlijst door een optreden van accordeonist Gertie Bruin, samen met basisschoolkinderen.

Via De Koerier

Reizen Laos