Korfbalvereniging Vitesse maakt clubgebouw energiezuiniger

BEILEN – Korfbalvereniging Vitesse in Beilen is onlangs gestart met het energiezuinig maken van het clubgebouw. Naast 34 zonnepanelen op het dak, worden er ook een warmtepomp en zonneboiler geplaatst. Verder is de verlichting in het gebouw vervangen door LED-lampen.

De aanpak van de accommodatie van Vitesse is onderdeel van het project van de gemeente Midden-Drenthe waarbij alle 14 buitensportaccommodaties in de gemeente worden verduurzaamd. Midden-Drenthe had in totaal 500.000 euro beschikbaar gesteld als bijdrage in de kosten van de duurzaamheidsmaatregelen. 

Voorzitter Henk Weggen van Vitesse: ,,Wij zijn zeer tevreden over de goede samenwerking met de gemeente op dit gebied. We hebben ons enkele maanden geleden wel wat zorgen gemaakt of het dak de vele zonnepanelen wel kon dragen, maar na een grondig onderzoek kon daar gelukkig groen licht gegeven worden.” Ook wethouder Erjen Derks is vol lof over de plannen van de korfbalvereniging: ,,Dat juist nu sportverenigingen het lef hebben om te investeren in de toekomst en financieel gezond te blijven, getuigt van visie. Het zorgt ervoor dat onze inwoners ook in de toekomst kunnen blijven sporten.”

De maatregelen aan het clubhuis van de korfbalvereniging worden uitgevoerd door de Beiler ondernemers Hupkes en Snijder in opdracht van de Stichting Korfbalaccommodatie Beilen. De voorbereiding had bijna twee jaar geduurd. Daarvoor is door Vitesse nauw samengewerkt met Sport Drenthe en de gemeente Midden Drenthe.

Via De Veldenkrant

Reizen Laos