Kunst aan de rand van Nederland in vanBeresteyn

VEENDAM – In cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam werd van 24 augustus tot en met 25 november een expositie gehouden met werk van het kunstenaarscollectief ‘Kunst aan de rand van Nederland’.

Het kunstenaarscollectief ‘Kunst aan de rand van Nederland’ is inmiddels een niet meer weg te denken podium voor 50 kunstenaars in de Gronings-Duitse grensstreek. Sinds de oprichting in 2006 door Ingrid Constance en Hans van Herwijnen van Ateliertwee in Bad Nieuweschans werden ieder jaar één of meerdere tentoonstellingen georganiseerd in de regio, aan beide zijden van de landsgrens. Jaarlijks werd tijdens het Pinksterweekend een atelierroute gehouden. In 2020 en 2021 is deze komen te vervallen vanwege de coronapandemie.

20 kunstenaars

Aan de groepsexpositie in vanBeresteyn doen 20 beeldende kunstenaars mee. Er werd voor een afwisselend aanbod gezorgd, zowel in stijl als in materiaalgebruik, in bekende en minder voor de hand liggende technieken.
De expositie duurt van 24 augustus tot en met 25 november en is vrij toegankelijk tijdens de reguliere openingstijden. Op de website kunstondenderandvannederland.nl staat informatie over alle kunstenaars en hun werk.

Via De Koerier