Kunstuitleen: kunst uitproberen zonder ergens aan vast te zitten

GASTEREN – Uit breinonderzoek blijkt dat de hersenen het gelukshormoon dopamine aanmaken als er naar mooie kunst gekeken werd. Kijken naar kunst helpt ook om de hersenen in beweging te houden. Het beïnvloedt de stemming en zorgt voor een beter humeur.

,,Maar hoe weet je nu waar je van houdt, wat er past in je werkkamer, je huiskamer of kontoor? En hoe lang blijf je het mooi vinden? Zeker nu iedereen meer thuis is en thuis werkt, is het belangrijk om te genieten van je eigen plek. Zou het daarom niet fijn zijn om kunst gewoon te kunnen uitproberen, zonder dat je eraan vast zit? Daarvoor is er nu de kunstuitleen Gasteren”, zegt fotografe Iris Koffijberg uit Gasteren.

De fotografe biedt haar foto’s aan in de vorm van een kunstuitleen. ,,Een bijzondere collectie van natuurlijk abstracte waterfoto’s die zijn gemaakt in Gasteren en omgeving en in steden als Assen, Groningen en Haarlem. Ik heb bijna honderd afdrukken op voorraad en nog meer werk op mijn website om uit te kiezen. De kunstuitleen werkt heel eenvoudig. Men kiest welk werk men wil lenen en om de zes maanden mag een nieuw werk worden uitgezocht. De lener betaalt maandelijks een leenbedrag. Tachtig procent van dat bedrag werd omgezet in een spaartegoed dat kon worden gebruikt om een favoriet kunstwerk aan te schaffen.”

Iris Koffijberg komt ook graag bij de mensen thuis of op kontoor om advies te geven. Ook is het mogelijk om een werk op maat te krijgen. Voor meer informatie: www.koffijberg.com, iris@koffijberg.com of 06-52407483.

Reizen Laos