KWF Kankerbestrijding houdt collecteweek

TYNAARLO – De coronapandemie had ook invloed op de collecte van KWF Kankerbestrijding. Vorig jaar ging de collecte niet door en dit jaar zal de collecte op een aangepaste manier plaatsvinden. 

De collecte van KWF Kankerbestrijding is van 5 tot en met 11 september. De traditionele collectebus is echter afgeschaft en daarvoor in de plaats is er een collectebord gekomen met daarop een QR-code. Dat had een aantal redenen: steeds minder huishoudens hebben contant geld in huis en er zijn ook steeds minder mogelijkheden om contant geld af te storten na de collecte. En ook werd het door het steeds verder afnemen van het aantal collectanten en coördinatoren steeds moeilijker om een goede collecte te organiseren.

Uit een peiling onder collectanten in de regio bleek weinig animo om met een collectebord op pad te gaan. Er zijn echter diverse andere mogelijkheden om KWF Kankerbestrijding te steunen. Bijvoorbeeld door vaste donateur te worden, via een eenmalige bijdrage van 3 euro door ‘KWF’ te sms’en naar 4333 of door de speciale QR-code te scannen. De QR-code is te vinden op www.kwf.nl en als afbeelding bij dit bericht.