Leerlingen Amerikaschool Noordbroek gaan ‘veilig op weg’

NOORDBROEK – Leerlingen van groep 7 en 8 van de Inspecteur Amerikaschool in Noordbroek hebben vrijdag een bijzonder verkeersles gekregen. Centraal stond het gevaar van de dode hoek bij vrachtwagens.

Waar kinderen en grote voertuigen elkaar ontmoeten, kunnen gevaarlijke situaties ontstonden. Daarom is voorlichting letterlijk van levensbelang, met name aan de meest kwetsbare verkeersdeelnemers: kinderen. Om kinderen bewust te maken van de mogelijke gevaren van het verkeer hebben Transport en Logistiek Nederland (TLN) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een les ontwikkeld waarin leerlingen van groep 7 en groep 8 van het basisonderwijs kennismaken met vrachtauto’s.

Het dodehoekproject ’Veilig op Weg! Blijf uit de dodehoek’ bestaat uit een theorie- en een praktijkles. De theorieles werd gegeven aan de hand van een online film in de klas. Daarna gaan de leerlingen naar buiten waar de Veilig op Wegvrachtwagen klaar staat voor de praktijkles. Achter het stuur van een vrachtwagen kunnen de kinderen ervaren hoe belangrijk het is om als fietser uit de dode hoek te blijven. De twee vuistregels zijn daarbij heel belangrijk: ‘blijf rechts en ruim achter een vrachtwagen’ en ‘houd minstens drie meter afstand’.

Ieder jaar zijn er in het verkeer een aantal ongelukken in de dode hoek te betreuren. Vooral scholieren zijn een kwetsbare groep in het verkeer. De Veilig op Wegles in Noordbroek werd gegeven in samenwerking met een team van PreZero Nederland. PreZero is een aanjager van innovatie in afvalmanagement en recycling.

Via De Koerier