Lege batterijen goed voor waardebonnen

EMMEN – De families Leenderts uit Emmer-Compascuum en Jonkers uit Emmen hebben tuin- en dinerbonnen gewonnen. Ze krijgen de prijzen omdat ze lege batterijen hebben ingeleverd.

Elke maand beloont Stibat mensen die hun lege batterijen hebben ingeleverd. Ingezamelde batterijen leveren namelijk waardevolle metalen op, zoals ijzer, lood, zink, mangaan, kobalt en nikkel. Dit kon worden hergebruikt en zo werd een bijdrage geleverd aan het duurzamer maken van de wereld. 

Met 25.000 inleverpunten in Nederland is het een kleine moeite om lege batterijen in te leveren. Om voor de Stibat-prijzen in aanmerking te komen, moeten ze per tien stuks in een zakje gedaan worden, samen met een briefje met daarop naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. De inleverpunten zijn te vinden in de supermarkt, bouwmarkt of drogist. 

In Stibats batterijensorteercentrum in Lelystad selecteert een gerechtsdeurwaarder elke maand 103 gelukkige prijswinnaars.  Het pakket bestaat uit tachtig Nationale Tuinbonnen van 25 euro, twintig dinerbonnen van 50 euro en drie weekendjes weg ter waarde van 445 euro bij Center Parcs.

Meer informatie is te vinden op: www.stibat.nl en www.legebatterijen.nl.

Via De Zuidenvelder