Lezing over Bach in Zwiggelte

7 apr, 08:55 Algemeen

ZWIGGELTE – Auteur Rinke van der Valle geeft dinsdag 12 april een dinerlezing in De Klipper in Zwiggelte: ‘Geen dag zonder Bach’. Dit is tevens de titel van zijn nieuwste boek.

In de aanloop naar Pasen werd op veel plaatsen de Matthäus-Passion uitgevoerd, een van de werken van Johann Sebastian Bach. Hoe komt het toch dat zich elk jaar zulke lange rijen vormen voor de Grote Kerk in Naarden om een uitvoering van de Matthäus-Passion bij te wonen? Hoe komt het dat de muziek van Bach zo vaak gespeeld werd en dat zo veel mensen zijn muziek zo graag beluisteren? 

Deze en andere vragen over Bach stelde Rinke van der Valle aan vijftien personen die bijna dagelijks met Bachs muziek bezig zijn. Gerenommeerde dirigenten als Ton Koopman en Jos van Veldhoven, schrijver Maarten ’t Hart, Bachbiograaf Christoph Wolff, zanger Peter Kooij en organist Leo van Doeselaar vertellen wat de muziek van Bach voor hen betekent. Van der Valle, woonachtig in Leek, vervatte alles in een boek en vertelt er over in Zwiggelte.

De lezing begint om 20.00 uur. De toegang is niet gratis. De organisatie is in handen van boekhandel Het Logboek en Podia Midden-Drenthe. Meer informatie, ook over de mogelijk de lezing te combineren met een diner, is te vinden op podiamiddendrenthe.nl.

Via De Veldenkrant