Lezing over tuinen in Cornwall bij Groei & Bloei Zuidlaren

ZUIDLAREN – Op uitnodiging van Groei & Bloei Zuidlaren geeft tuinontwerpster Alie Stoffers van De Tuinerie op woensdag 17 november een lezing over tuinen in Cornwall. De lezing vindt plaats in De Ludinge en begint om 20.00 uur.

Cornwall had een bijzonder klimaat, en dat is terug te zien in de beplanting. Omdat Cornwall het zuidelijkste puntje van Engeland is, had het een relatief warmer en zonniger karakter dan de rest van Engeland. In Cornwall groeien zelfs palmbomen. Cornwall kent zo’n 1541 uren zonneschijn per jaar. Door de warme golfstroom komt er vanaf zee een aangenaam warme bries het land op. De regenval is er net als in de rest van Engeland overvloedig en daardoor is het erg groen.

Alie Stoffers: ,,In deze schitterende omgeving zien we behalve de prachtige kustlijn de mooiste tuinen voorbij komen. The Garden House, het RHS-paradepaardje Rosemoor; zelden zie je een tuin in deze staat van onderhoud, zo perfect. Natuurlijk werd tijdens de lezing het grootste tuin-restauratieproject ter wereld, The lost Gardens of Heligan bezocht. De sfeer in deze tuin is onovertroffen. De reis gaat verder naar de kust, om Trebah Gardens te bezoeken met duizenden hortensia’s in een prachtige vallei. Een klassieke bordertuin op kleur werd gevonden in Bosvigo en tenslotte een goed bewaard tuingeheim van Cornwall: Hotel Endsleigh, dat op één van de mooiste plekken op aarde ligt.”

De lezing door Alie Stoffers is toegankelijk voor zowel leden van Groei & Bloei als voor niet-leden. In verband met de coronamaatregelen dient iedere bezoeker een geldige QR-code te kunnen tonen en er zal worden gehandhaafd conform de dan geldende coronaregels. Een tweetal consumpties is bij de toegangsprijs inbegrepen.