Lichte averij Bargeres tegen Westerlee

EMMEN – Koploper Bargeres had zaterdag lichte averij opgelopen in het duel tegen Westerlee. Op eigen terrein kwamen de Emmenaren niet verder dan 1-1 en dat is het eerste puntverlies van dit seizoen.

Over de hele wedstrijd gezien was het gelijkspel terecht. ,,Wij speelden niet goed, veel te traag met veel onnodig balverlies. We kwamen niet aan voetballen toe’’, aldus de analyse van Geert Aalderink na afloop. 

Westerlee werd beetje bij beetje de bovenliggende partij. Gasten kregen steeds meer controle over het duel, maar konden niet voorkomen dat Bargeres de score opende. Het doelpunt kwam uit de lucht vallen na een goede aanval over de zijkont. Marciano Hummel behield het overzicht en legde breed op Raymond de Groot die bij de tweede paal simpel de 1-0 kon scoren.

Bij Bargeres was de hoop dat de wedstrijd hierna definitief zou kontelen. Aalderink: ,,Volgens betrouwbare informatie zakt Westerlee na een uurtje vaak weg. Ik had gehoopt dat wij de 2-0 ook snel zouden maken om het verzet te breken, maar dat lukte helaas niet.’’

Nadat de gasten eerst nog de paal hadden geraakt, werd in de 80e minuut de gelijkmaker gescoord. Daarna kreeg Bargeres via Casper Dorgelo nog een kons op 2-1, maar ook Westerlee zag een bal vlak voor tijd nog rakelings over de kruising verdwijnen.  ,,Uiteindelijk kunnen wij met deze 1-1 wel leven”, aldus de slotconclusie van Geert Aalderink.

Via De Zuidenvelder