MAC Muntendam bestaat vijf jaar

MUNTENDAM – Het Maatschappelijk Activiteitencentrum (MAC)  in Muntendam bestaat vijf jaar. Wegens de coronamaatregelen werd het jubileumfeestje uitgesteld tot september. 

Het MAC biedt diensten en activiteiten op maatschappelijk gebied in alle dorpen van de voormalige gemeente Menterwolde. Het MAC biedt ook ondersteuning bij het opzetten van nieuwe activiteiten en ondersteuning bij maatschappelijke activering. Mensen kunnen er terecht voor hulp, advies en ondersteuning, het doen van vrijwilligerswerk of het aanvragen van vrijwillige hulp en diverse andere activiteiten. Daarnaast kunnen inwoners van Muntendam en omgeving er terecht voor onder andere het lenen van boeken, het ruilen van tweedehands (kinder)kleding, hulp bij computer-, tablet- en smartphonegebruik en gratis juridisch advies.

Voorziet in een behoefte 

Het MAC voorziet duidelijk in een behoefte. Het Maatschappelijk Activiteitencentrum werd bedacht door de gemeente Menterwolde. Die wilde zorg & welzijn en werk & inkomen samenbrengen onder één paraplu, op een locatie waar inwoners voor alles terecht kunnen. Dat liep uiteindelijk een beetje anders: werk & inkomen ging uiteindelijk naar het Bedrijf voor Werk, Re-integratie en Inkomen in Sappemeer. 

Trots

Het MAC zelf is gevestigd aan een eigen pand aan het Julianaplein 1 in Muntendam. Als onderdeel van Kwartier Zorg & Welzijn, gevestigd in Hoogezand, is het MAC sinds de oprichting in 2016 niet meer weg te denken uit de samenleving in Muntendam en omgeving. Men is dan ook trots op alles wat er de afgelopen jaren tot stand is gebracht.

Via De Koerier

Reizen Laos