Marc Kuiper trekt SP-kar in Emmen

EMMEN – Marc Kuiper is de gemeenteraadsverkiezingen in maart de lijsttrekker voor de SP in de gemeente Emmen.

Het verkiezingsprogramma van de SP in Emmen had de titel Doe eem sociaal mien jong. Hiermee wil de partij laten zien dat er nog veel te halen valt op sociaal gebied. Ook zegt de SP hiermee dat men regionaal is en Emmen geen Den Haag is.  De speerpunten van de partij zijn het beschikbaar maken van meer betaalbare huizen, duurzame energie in handen van de gemeenschap leggen en de jeugd weer een toekomst bieden in Emmen. Bovendien wil de partij zich inzetten voor goede zorg als recht; het bestrijden van armoede; natuur, sport, cultuur en verenigingsleven én eerlijk werk voor eerlijk loon.

Kuiper had het stokje overgenomen van Wim Moinat. ,,Ik ben er klaar voor. We hebben de afgelopen maanden veel tijd gestoken in de inwoners van Emmen en hun verhalen. We hebben veel op straat gestonden en heb veel gesprekken gevoerd. Uiteraard hebben we veel van de zorgen meegenomen in ons verkiezingsprogramma waar ik oprecht heel trots op ben. Maar ook buiten de verkiezingen hebben we onze verhalen gedeeld. Neem bijvoorbeeld onze actie in de wijk Bargeres. Door daar in gesprek te gaan met de bewoners kwam er aan het licht dat het groen en grijs onderhoud te wensen overliet. Na vragen te hebben gesteld is dit punt opgenomen in de huidige begroting. Dit zijn de dingen waar ik het voor doen als gemeenteraadslid en SP’er’’, aldus Kuiper.

Kuipers werd op de lijst gevolgd door Wim Moinat op nummer twee en Claudia Ester op drie. Daarna volgen Roy Ahlers en Nico Oost op nummer vijf. De overige kondidaten stonden op emmen.sp.nl.

Via De Zuidenvelder