Marieke Giebels en Jip van den Dool spelen voorstelling in Boschhuis Zuidlaren

ZUIDLAREN – De in Zuidlaren opgegroeide Marieke Giebels verzorgt samen met Jip van den Dool op 12, 13 en 14 november drie theatervoorstellingen in het Boschhuis in Zuidlaren.

‘A horse with no name’ is een bewerking van het oerverhaal van de Trojaanse Oorlog, met daarin helden als Ajax en de Schone Helena. In hun voorstelling onderzoeken de acteurs op speelse, muzikale en soms ook hartverscheurende wijze de kern van hun relatie. NRC Handelsblad gaf de voorstelling een viersterren-recensie en is lovend over het resultaat: ‘een prettig schurende wirwar van realiteiten en vragen over wat theater moet zijn, waarbij de aandacht gaande werd gehouden door de rauwe energie van beide acteurs’.

Actrice Marieke Giebels en acteur Jip van den Dool wonen en werken tegenwoordig in Amsterdam. Maar beiden zijn van oorsprong noorderlingen en vinden het prachtig de voorstelling, die in Amsterdam op het Fringe Festival met lof is overladen, ook in het Noorden te spelen. Ze kozen het Boschhuis in Zuidlaren als locatie, vlakbij het ouderlijk huis van Marieke. Dit als ode aan het dorp van haar jeugd.

Beide acteurs zijn opgeleid aan de Toneelacademie van Maastricht. Marieke Giebels had onder andere filmrollen gespeeld in ‘Tonio’ en ‘Flikken Rotterdam’. Ze maakte en speelde ‘A God that can dance’ (dat onlangs een vijfsterren-recensie kreeg in De Volkskrant). Jip van den Dool speelde onder andere in films als ‘Ventoux’, ‘Brasserie Valentijn’, ‘Niemand in de Stad’, de Netflix-serie ‘Ares’ en ‘Flikken Maastricht’. Momenteel speelt hij samen met Gijs Scholten van Aschat in de veelgeprezen voorstelling ‘Cliënt E. Busken’.

De theatervoorstelling ‘A horse with no name’ in het Boschhuis in Zuidlaren begint op 12, 13 en 14 november om 20.00 uur. Het reserveren van kaarten is mogelijk via www.ahorsewithnoname.nl.