Meer e-bikes gestolen in Tynaarlo

TYNAARLO – In de gemeente Tynaarlo zijn in het eerste half jaar van 2021 meer e-bikes gestolen dan in de eerste helft van vorig jaar. Dat blijkt uit een analyse van politiecijfers door de Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (S.A.F.E.). 

In heel Nederland werden in het eerste half jaar meer elektrische fietsen gestolen dan in het eerste half jaar van 2020.  In Drenthe sprongen vooral de gemeentes Noordenveld en Tynaarlo eruit. Daar werden meer aangiftes van gestolen elektrische fietsen gedaan dan vorig jaar. 

In Tynaarlo gaat het om zeven aangiftes dit jaar tegenover twee aangiftes vorig jaar. In Noordenveld was de stijging nog groter; acht aangiftes dit jaar tegenover één aangifte vorig jaar. Ook in de gemeentes Assen, Midden-Drenthe, Meppel, Hoogeveen en Emmen was een stijging van het aantal aangiftes te zien. 

In de gemeentes Aa en Hunze, Borger-Odoorn en Coevorden daalde het aantal aangiftes ten opzichte van vorig jaar juist. Voor de gemeentes Westerveld en De Wolden is geen vergelijking gemaakt met vorig jaar.