Midden-Drenthe helpt inwoners besparen met SlimWonen App

MIDDEN-DRENTHE – De gemeente Midden-Drenthe gaat haar inwoners helpen energie te besparen met de SlimWonen App.

Volgens de gemeente maakt de app energie besparen ‘makkelijker en leuker’. Eind september krijgen alle inwoners per post een activatiecode toegestuurd, waarmee de app in gebruik kon worden genomen. 

Wethouder Dennis Bouwman: ,,Veel mensen hebben eigenlijk geen idee van hun dagelijkse energiekosten. Met deze app, die makkelijk in gebruik en gratis te downloaden is, maken we het voor mensen inzichtelijk wat hun energiekosten zijn en hoe ze energie kunnen besparen. Het mes snijdt dan aan twee konten: het is goed voor de portemonnee én voor het milieu.” 

Met de SlimWonen App kunnen inwoners zien hoeveel euro zij per dag uitgeven aan energie. Bovendien laat de app zien of het verbruik veel of weinig is in vergelijking met anderen. De app geeft verder tips en informatie over eenvoudige klusjes om energie te besparen. Ook krijgt de gebruiker hulp bij het overstappen naar een groene energieleverancier, bij het isoleren van het huis en het slim vervangen van huishoudelijke apparaten. 

Om gebruik te maken van de App is een activatiecode nodig. Alle bewoners van Midden-Drenthe ontvangen eind september een brief met hun persoonlijke activatiecode en meer informatie over de SlimWonen App. In de App Store (iOS) of Google Play Store is de app gratis te downloaden en met de activatiecode kon men eenvoudig een account aanmaken. De SlimWonen App is onafhankelijk, dus niet gekoppeld aan een energieleverancier. Volgens de gemeente voldoet de app aan de privacywetgeving en werd zorgvuldig omgegaan met gegevens. 

De SlimWonen App kon gratis worden gebruikt tot en met 1 maart 2023. Het activeren van de app leidt tot geen enkele verplichting, ook niet na de gratis periode. Meer informatie is te vinden op www.slimwonenapp.nl

Via De Veldenkrant