Midden-Drenthe steekt miljoenen in verduurzaming eigen gebouwen

MIDDEN-DRENTHE – De gemeente Midden-Drenthe wil 5,5 miljoen investeren in het verduurzamen van haar eigen gebouwen. Het gaat vooral om aanpassingen die tot energiebesparing leiden.

De eerste gebouwen die aangepakt worden zijn zwembad De Smelte in Smilde, de Drenthehal in Beilen, de gemeentelijke milieustraat en MFA de Spil in Bovensmilde. In de komende vier jaar worden hier bouwkundige aanpassingen doorgevoerd. Een ander deel van de gebouwen werd tussen 2026 en 2040 aangepakt. Het gaat om verschillende gebouwen, van gemeentehuis tot bibliotheken, sporthallen en zwembaden. Voor dorpshuizen en buitensportaccommodaties werd een apart traject gevolgd. 

Waar mogelijk kijkt de gemeente of er slimme combinaties gemaakt kunnen worden. Bijvoorbeeld verduurzamen bij groot onderhoud of verbouwing. Wethouder Erjen Derks: ,,In de plannen voor de nieuwbouw van een kindcentrum aan ’t Spiek in Beilen nemen we ook de bouw van een gymzaal mee. Dat had invloed op de plannen voor de Drenthehal. Voor Westerbork kijken we op termijn naar een combinatie van de Borkerkoel met de Groene Borg en voor de Smeltehal in Smilde naar een combinatie met een nieuwe MFA.” 

De gemeenteraad neemt in december een besluit over de plannen. 

Via De Veldenkrant