Midden-Drenthe trekt geld uit voor nieuwe ronde DOEK

MIDDEN-DRENTHE – De gemeente Midden-Drenthe had opnieuw geld beschikbaar gesteld voor Duurzaam Op Eigen Kracht (DOEK). Wijken, buurten, dorpen en (sport)verenigingen kunnen duurzaamheidsplannen indienen en zo kons maken op een deel van de prijzenpot van 30.000 euro.

Wethouder Erjen Derks: ,,Bij de vorige editie van DOEK in 2018 was het geweldig om te zien hoeveel goede plannen er zijn ingediend door inwoners om hun omgeving te verduurzamen. Als gemeente willen we daarbij graag helpen, door ze bijvoorbeeld via DOEK een financieel zetje te geven. Zo bouwen we met elkaar aan een duurzaam Midden-Drenthe.” 

De plannen voor DOEK kunnen uiteenlopend van aard zijn. Voorbeelden zijn duurzame warmtebronnen voor een dorpshuis of een sportvereniging, het isoleren van een wijkgebouw, maar ook de aanleg van een moestuin. Belangrijk is wel dat de ideeën bijdragen aan een duurzamere leefomgeving en de onderlinge band van de inwoners van Midden-Drenthe versterkt. Daarnaast moeten de plannen breed gedragen zijn en grotendeels via zelfredzaamheid tot stand komen. 

De gemeente Midden-Drenthe had voor DOEK 30.000 euro beschikbaar. Dit bedrag werd verdeeld over de beste plannen. Een deskundige en onafhankelijke jury beoordeelt de plannen. Zaterdag 22 januari worden de prijswinnaars bekend gemaakt. 

De plannen moeten voldoen aan een aantal voorwaarden. Een overzicht hiervan is te vinden op www.middendrenthe.nl/doek. Plannen moeten uiterlijk 30 november bij de gemeente binnen zijn.

Via De Veldenkrant