Midden-Groningen houdt Sportavond

MUNTENDAM – In plaats van een Sportverkiezing zal de gemeente Midden-Groningen dit jaar een Sportavond houden. Deze avond vindt op 3 november plaats in de theaterzaal van Kielzog in Hoogezand.

Jaarlijks waardeert de gemeente via de Sportverkiezing Midden-Groningen sporters en sportclubs die het voorgaande jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd. In het afgelopen coronajaar waren er voor sporters en sportclubs maar weinig mogelijkheden om hun prestaties te laten zien. Daarom is de opzet dit jaar anders dan andere jaren en is er een Sportavond in plaats van een Sportverkiezing.

Het afgelopen jaar is er door de coronapandemie weinig gelegenheid voor sport geweest. Dat betekent ook dat op topniveau weinig prestaties zijn geleverd. Desondanks zijn er toch enkele Midden-Groningers tot Nederlands kampioen gehuldigd. Dit wil de gemeente niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Zij worden tijdens de Sportavond in het zonnetje gezet.

Oproep

Dit jaar is er speciale aandacht voor organisaties en mensen die zich hebben ingezet om mensen aan het bewegen te krijgen. Verschillende sportaanbieders, wijk- en buurtverenigingen hebben zich tijdens de coronapandemie ingezet om mensen te laten bewegen of hebben hierin een verbindende rol gespeeld. De organisaties of mensen die zich hiervoor het meest hebben ingespannen, wil de gemeente waarderen met een leuke attentie. De gemeente roept daarom organisaties op zich te melden als ze in aanmerking willen komen voor deze waardering. Dit kunnen ze doen door een e-mail te sturen naar sportverkiezing@midden-groningen.nl met daarin informatie over hoe ze mensen hebben aangespoord te gaan bewegen. Reageren kon nog tot komende vrijdag. Een jury beoordeelt de inzendingen en bepaalt welke organisaties de attentie krijgen.

Via De Koerier