Minister Arie Slob bezoekt CKC Het Stroomdal in Zuidlaren

Minister Arie Slob neemt een kijkje in één van de klassen van CKC Het Stroomdal. (foto Ministerie van OCW)

Minister Arie Slob neemt een kijkje in één van de klassen van CKC Het Stroomdal. (foto Ministerie van OCW)

ZUIDLAREN – Demissionair minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media Arie Slob had maandag een werkbezoek gebracht aan christelijk kindcentrum Het Stroomdal in Zuidlaren. 

Dit ‘vernieuwbouwde’ kindcentrum is onderdeel van CKC Drenthe. Ter gelegenheid van de opening van het schooljaar 2021-2022 bracht de minister een bezoek aan dit kindcentrum voor basisonderwijs en opvang in Zuidlaren.

In samenwerking met onder andere de gemeente Tynaarlo is er een schitterend gebouw tot stand gekomen passend bij de visie van het kindcentrum. ,,Op Het Stroomdal helpen we de kinderen om het beste uit zichzelf te halen”, zegt directrice Hilleke Postma. ,,Zo krijgen kinderen een sterke basis waarop ze kunnen bouwen voor later. Ook vinden we op Het Stroomdal dat we samen méér zijn. Er werd naar elkaar omgekeken en de kinderen leren van elkaar. We zijn samen verantwoordelijk voor een goede sfeer en een fijne schoolomgeving. Tenslotte beseffen we op Het Stroomdal dat elk kind uniek is en alleen maar hoeft te worden wie ze zijn in de wereld, in de maatschappij. We hebben aandacht voor elk kind vanuit christelijke normen en waarden. En natuurlijk bieden we veelzijdig onderwijs en kinderopvang aan.”

Al deze elementen zijn op een prachtige manier in het gebouw verweven. Postma: ,,We hebben met kinderen, ouders en gebruikers samen nagedacht over de wensen voor een nieuw gebouw. Het geeft een ontzettend goed gevoel om die wensen zo mooi gerealiseerd te zien. We zijn er enorm trots op.”

Minister Slob ging maandag in gesprek met leerlingen, medewerkers en bestuur over het vernieuwbouwde kindcentrum. Er was aandacht voor de klassen, voor de ervaringen uit de afgelopen coronaperiode en voor hoe het is om als kindcentrum na de zomervakontie weer volledig open te gaan. CKC Het Stroomdal was blij met deze aandacht vanuit de landelijke overheid.