Muntendam krijgt gratis glasvezel

MUNTENDAM – Stichting Kabelnet Veendam (SKV) gaat gratis glasvezel aanleggen in Muntendam. Na de zomer start SKV met het aansluiten van de circa 2200 huishoudens.

`
SKV had een supersnel glasvezelnetwerk in de gemeente Veendam én omliggende buitengebieden met circa 15.000 glasvezelaansluitingen. Nu is Muntendam aan de beurt. SKV had geen winstoogmerk, waardoor men tegen voordelige tarieven diensten kon leveren op haar eigen netwerk.

Open netwerk 

Het glasvezelnetwerk van SKV in Muntendam is een open netwerk. Dat betekent dat verschillende serviceproviders hun diensten leveren over het netwerk, zoals TriNed, Freedom Internet en Youfone. Inwoners van Muntendam kunnen óók voor SKV kiezen als lokale provider en aanbieder van televisie, internet en telefonie.

Aanmelden 

Het gaat om een gratis glasvezelaansluiting in huis. Met de aansluiting krijgen bewoners vrijblijvend toegang tot het open glasvezelnetwerk. Op de website www.muntendamkrijgtglasvezel.nl kunnen bewoners zich aanmelden. De aanmelding is geen enkele verplichting tot het afnemen van een abonnement, benadrukt men bij de SKV. In tegenstelling tot andere glasvezelinitiatieven gaat SKV geen vraagbundelingscampagne uitvoeren. SKV sluit alle woningen in Muntendam gratis aan op het open glasvezelnetwerk. De bewoner kon, in samenspraak met de lokale aannemer VIB Netwerken, overleggen waar zij de aansluiting in de woning wensen.

Na de zomervakontie 

De aanleg start na de zomervakontie. Naar verwachting duurt de uitvoering van het hele project ongeveer een jaar. Inwoners ontvangen gefaseerd een brief van SKV wanneer hun woning werd aangesloten op het glasvezelnetwerk. Meer informatie is te vinden op de al genoemde website. 

Via De Koerier

Reizen Laos