Museum De Wachter gaat weer open voor publiek

ZUIDLAREN – Op woensdag 7 juli is het eindelijk zover: na ruim anderhalf jaar is het weer mogelijk om museum De Wachter in Zuidlaren te bezoeken. De molen opent woensdag om 13.00 uur de deuren en is voortaan ook op zaterdagen weer geopend vanaf 10.00 uur. 

De afgelopen weken is hard gewerkt om de molen en het museum weer schoon en klaar te maken voor het bezoek. Alle acht stoommachines zijn nagekeken en in de olie gezet, de stoomraderboot is gerepareerd, de molen is opgeruimd en schoon gespoten.

Nieuw is de tentoonstelling ‘Van Akker tot Bakker’, over de historie van het brood- en banketbakken. Aan de hand van foto’s, films, gereedschappen en apparatuur uit de oude bakkerij werd het hele verhaal verteld. Senior-bakker Ab Seubring geeft uitleg en demonstreert het oude handwerk van de bakker.

De vrijwilligers van De Wachter verzorgen tijdens openingsdagen demonstraties, zoals klompen maken, smidswerk, brood en banket bakken, lijnolie slaan en graan en kruiden malen.

De entree is vanwege de anderhalvemeter-regel verplaatst naar Dieks Dele, grenzend aan de grote parkeerplaats achter de molen. De verkoop van ambachtelijke bakkerijproducten is voorlopig beperkt en er kon alleen elektronisch betaald worden.

Museum De Wachter mag voorlopig maximaal zes bezoekers per tien minuten toelaten. Via de website www.dewachter.nl kunnen bezoekers vooraf reserveren.

De 180 vrijwilligers van De Wachter heten iedereen van harte welkom en doen er alles aan om een bezoek aangenaam te laten verlopen.

Reizen Laos