Muziek-, Dans- en Theaterschool geeft voorstellingen

VEENDAM – Alle lessen in de Muziek-, Dans- en Theaterschool Veendam zijn weer begonnen in de bovenste verdieping van cultuurcentrum vanBeresteyn. Om het schooljaar goed af te sluiten, presenteert de school zich met voorstellingen.

Na bijna een half jaar videobellen, online muziekles of dansen voor de televisie of les in de tent buiten is iedereen weer welkom op zangles, orkestrepetitie, muziekles, balletles en theater. Honderden leerlingen vinden weer wekelijks hun weg naar deze school voor de podiumkunsten met meer dan 40 soorten cursussen.

Gratis proefdraaien

De pop/rock-bands, koren, ensembles, harmonie- en symfonieorkesten en de big band starten voorzichtig weer op. Videobellen en het verbod op samenkomsten was voor een deel van de leerlingen reden om te stoppen. Directeur Harry van der Laan: ,,Om de instroom van cursisten en deelnemers te bevorderen, kunnen aspirant-leerlingen tot de zomervakontie gratis proefdraaien. Ook verhogen we de lesgelden nu niet.” Wie een proefles wil doen, kon een afspraak maken via info@mdtveendam.nl.

Afsluitende voorstellingen

De theaterleerlingen sluiten in besloten kring af op 1 en 7 juli, de vioolleerlingen op 6 juli en de balletleerlingen op 7 juli. De afsluitende voorstellingen zijn beperkt toegankelijk vanwege corona-regels en om vooral familie de kons te bieden te komen kijken en luisteren.

MDT Pruiverij

Belangstellenden zijn wel welkom bij het MDT Pruiverij-optreden van pianodocent Tony Hoyting met zijn jazztrio op woensdag 23 juni in de foyer van theater vanBeresteyn. Donderdag 24 juni treden gevorderde leerlingen op voor maximaal 50 personen in het pop-up-orkest Noordpool Troupe, onder leiding van Reinout Douma. Met jonge singer-songwriters Fred Goverde en Madelief Gal spelen de jongeren samen met professionals uitdagende nieuwe muziek. Alle instrumenten in dat orkest worden ook na schooltijd onderwezen op de MDT. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de theaterkassa en online, via de website van vanBeresteyn.

Via De Koerier

Reizen Laos