Muziek en kunst in Grote Kerk Emmen

EMMEN – Nu de coronaregels het weer toestonden, pakt de Grote Kerk in Emmen meteen uit met twee concerten en twee exposities in juni.

Men start met een expositie van schildersgroep Souza. De kunstwerken zijn van 5 tot en met 19 juni te zien in de kerk. Vrijdag 18 juni staat er een jazzconcert op het programma. Er werd opgetreden door de vermaarde saxofoniste Tineke Postma, de Armeens/Zweedse Elizabeth Simonian en de formatie Art of Two (aanvang 20.00 uur).

Van 26 juni tot en met 11 september is er een expositie van olieverfschilderijen van Douwe Elias. Hij had een zeer herkenbare stijl ontwikkeld waarin sfeer en dramatiek de centrale elementen vormen. Met een robuuste, losse verftoets en warme, intense kleuren tracht hij de emotie op het doek te vangen.

Zaterdag 26 juni werd om 19.00 en om 21.00 uur de 1e Symfonie van Gustav Mahler (Der Titan), uitgevoerd in een intieme setting van vijftien musici door Het Kamerorkest van het Noorden, onder leiding van Tjeerd Barkmeijer.

Muziekliefhebbers komen verder aan hun trekken met de orgelserie die in juli en augustus elke zaterdag in de Grote Kerk werd gehouden.

Via De Zuidenvelder

Reizen Laos