Muziekproject #GoClassic zoekt jonge musici

Jongeren die een instrument bespelen zijn van harte welkom bij het project #GoClassic. (foto Kunst & Cultuur)

Jongeren die een instrument bespelen zijn van harte welkom bij het project #GoClassic. (foto Kunst & Cultuur)

REGIO – Het tweejarige muziekproject #GoClassic is op zoek naar jongeren van 13 tot 25 jaar uit de provincie Drenthe die een instrument bespelen, hierin gevorderd zijn en mee willen doen aan uitdagende cross-overproducties. ,,De kick-off werd eind augustus gehouden tijdens Festival Veenhuizen”, vertelt projectleider Monique Verheugt.

Jongeren komen via #GoClassic in contact met andere jongeren, andere muziekstijlen en andere kunstdisciplines en ontdekken hoe ze die met elkaar kunnen combineren. Jaarlijks werd onder andere een Summerschool georganiseerd met workshops en activiteiten onder leiding van professionals, gecombineerd met optreedmogelijkheden. ,,Voor jonge musici is het enorm inspirerend om elkaar te ontmoeten, samen te spelen en creatief met elkaar aan de slag te gaan. Zo groeien ze in hun muzikaliteit en ontwikkelen ze hun talent”, aldus Verheugt.

Tijdens het project #GoClassic worden onverwachte samenwerkingen met andere kunstdisciplines zoals dans, rap of theater gestimuleerd. Verheugt: ,,Het werd een bruisend project en een inspirerende ervaring voor deze jongeren. Ook maken ze kennis met het netwerk van orkesten en ensembles in Drenthe, waar ze wellicht bij kunnen aansluiten.”

Na een workshoptweedaagse als kick off op 19 en 20 augustus waarin werd gewerkt met musici van het Noord-Nederlands Orkest presenteren de jonge muzikonten op 21 augustus onder andere een speciaal voor hen bewerkt muziekstuk van ensemble Fuse tijdens Festival Veenhuizen. Dit ensemble is onder andere bekend van het tv-programma Podium Witteman.

Meer informatie over #GoClassic is te vinden op www.goclassic.nl.

De organisatie van #GoClassic is in handen van de Drentse culturele instellingen De Kunstbeweging, Stichting Kunst & Cultuur, Scala Centrum voor de Kunsten en het ICO Partner in Kunst & Cultuur. Het Noord-Nederlands Orkest, het Prins Claus Conservatorium en Festival Veenhuizen zijn belangrijke partners bij het project.

Reizen Laos